Smaskens!!

Japp det kan man ju verkligen säga. Idag så har vi käkat älgkött med potatisgratäng och beasås. Till efterrätt blev det marängblåbärspaj med marsansås... Måste jag säga nå mer än att det  var väldans gott.. Lägger upp receptet på pajen så att ni kan göra den när ni känner för det

Marängblåbärspaj med blåbärs- och havtornssås


Antal portioner:
4


Ingredienser


Mördeg
2 dl vetemjöl
75 g margarin eller smör
1 st äggula
0.5 dl strösocker

3 dl djupfrysta otinade blåbär

Maräng
0.5 dl hasselnötter, ca 35 g
1 dl strösocker
2 st äggvitor
Blåbärssås
2.5 dl blåbär
2 msk strösocker
3 msk crème fraiche

Havtornssås
2.5 dl havtornsjuice
2 msk ljus sirap
maizenaredning

Garnering
0.5 dl blåbär och 0.5 dl havtorn


Gör så här

1. Smula margarinet i mjölet med fingertopparna. Tillsätt äggula och socker. Arbeta samman till en deg. Den går lätt att göra i matberedare. Sätt ugnen på 175 grader. Kläd en pajform cirka 22 cm i diameter med degen. Nagga bottnen med en gaffel. Ställ formen i kylen cirka 30 minuter. Förgrädda pajskalet cirka 15 minuter i mitten av ugnen.

2. Mal nötterna eller kör dem tillsammans med hälften av sockret i matberedare. Vispa äggvitorna till hårt skum, tillsätt resten av sockret och vispa tills sockret är löst. Tillsätt socker- och nötblandningen. Vänd försiktigt ner blåbären i marängsmeten. Lägg smeten i pajskalet.

3. Grädda pajen i mitten av ugnen 20-25 minuter eller tills marängen fått lite färg.

4. Mosa och passera blåbären. Smaksätt med socker och tillsätt crème fraiche.

5. Blanda havtornsjuice och vit sirap. Servera pajen tillsammans med de två såserna.



Nä nu ska jag inte sitta här och skriva mer måste ju ta och kolla vad det är för idioter som är med på Robinson, och när vi har kollat lite på de så ska vi kolla på Australia.. =)

Kram på er alla där ute

Fixade med bilden i mobilen och då blev den sådär! Älskar er över allt annat
                                                                                                                    Foto: Jag

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0